Träning i regn och lera =)

Hej!

Träningen flyter på som den ska. Hundarna kommer mer och mer i form. Varje gång det är dax för vilodag för hundarna blir jag idiotförklarad av samtliga 8 hundar som undrar varför man inte skulle kunna springa varje dag, hela tiden??!! Ja varför inte. Jo för att deras muskler måste vila för att kunna byggas upp och återhämta sig, det är därför, som om dem förstår det ;)

Nästa helg är det tävling igen och vi är taggade som bara den. De två som jag ska ställa upp med där är samma som på SM. Njalla och Nanos och jag har nog aldrig sett dessa hundar så som dem är idag. Så fort vi ska köra är de heta som bara den och när jag manar på dem ute på spåret ökar dom som aldrig förr. Är så kul! De älskar verkligen att dra och speciellt när det går fort.
Nu har vi bott här jag och mina hundar i tre månader och det har infunnit sig ett lugn i min flock. De vet att det är dem nu och inte flocken som innebär resterande hundar som bor hos mamma och pappa i dalarna. De ylar och mår gott. En del av hundarna har förändrats sen vi flyttade hit. Nanos har blivit en ännu goare kjelen hund som alltid söker kontakt och som alltid är glad (mer än innan), sen har vi Annie som också är glad hela tiden vilket hon inte alltid varit och hon både äter och springer jätte bra nu. Så det har verkligen gjort alla gott att komma hit. Det känns skönt att ha sina egna hundar hos sig och kunna koncentrera sig enbart på dem. När jag bodde hemma var det mina hundar och samtliga 24 st till som ville ha uppmärksamhet och tiden räcker inte riktigt till då för att alla ska få det som de behöver. Men nu har jag den tiden till mina hundar! =)

Just ja skrev träning i regn och lera som rubrik och behöver väl egentligen inte förklara det något vidare. Helt enkelt att det vill bara regna här nere i småland just nu... Men i december far vi uppåt för att träna och känna på snön som förhoppningsvis har lagt sig då. =)

Oj blev ett långt inlägg ikväll, hoppas ni orkar läsa =)

Här är en bild på Nanos och Ravdo efter körning. De går och strosar lite innan de går in i hundgården...

Mycket suddig bild, blir ju så när man ska ta kort samtidigt som man kör, men här är vi iaf på en träningsrunda.

Ha det bra!



SM i Mora

Hej!

Nu är man hemma och åter i vardagslivet efter en otroligt rolig helg. Jag åkte upp till Mora på fredagen, när vi kom dit veterinärbesiktigade vi våra hundar och åkte sedan och installerade oss i vårt boende.
Lördagen började med strålande solsken och minusgrader. Som tur var så startade vi som körde 2R först vilket innebar att det fortfarande var kallt. Hundarna var taggade och jag försökte göra mitt bästa fast jag legat och hostat hela natten och mådde sådär bra. Iväg ut på banan bar det iväg i alla fall och vilken rolig bana. Det hände något hela tiden, uppför och nedför och svängar hit och dit. Man fick verkligen hålla tungan rätt i munn. Hundarna tyckte också den var rolig och hängde med i den höga hastigheten. Vi placerade oss på en 6:e plats första dagen men endast 50 sekunder till första platsen, så ni kan ju förstå att det var jämnt mellan spannen. Hade två sekunder upp till 5:e plats och två sekunder till 7:e plats. Mycket tajtare kan det inte bli.

Söndagen började bra. Jag kände mig lite piggare och hade inte hostat så mycket på natten. Visste att det gällde att ge allt då det bara handlade om sekunder, varje spark var avgörande. Hundarna gav sig iväg bra och det kändes som jag körde fortare vilket jag också gjorde. En halvminut snabbare än på lördagen. Jag klättrade en placering och slutade på 5:e plats.

Är väldigt nöjd med helgen och mitt resultat. Kunde inte vara bättre bana och vänder. Hoppas det blir fler tävlingar där!


Här kommer vi precis efter starten på lördagen tävlade med Nanos och Njalla



Starten söndag, vi är taggade som sjutton...


Här är vi allihop, lagom trötta =)



Ha det bra!

SM här kommer vi...

Hej!

Imorgon bär det av upp mot Mora där SM i barmark ska hållas. Tyvärr har jag gått och blivit sjuk, har varit det till och från hela veckan med förkylning, ont i hals och hosta. Hoppas detta ger sig men kommer göra mitt bästa i alla fall. Vet att jag har ett toppenspann i alla fall som inte kommer svika mig, hoppas bara inte jag sviker dem.

Nu blir det snart sängen och förhoppningsvis sova bort förkylningen.

Lägger ut lite bilder som jag tog i veckan på Emil där han busar.


Hösten är fin i alla dess färger!

Ha det bra!

Bornholm

Hejsan

Igår var jag och en kompis över till Bornholm för att hämta lite nät som jag fick för att jag tog hand om Manni (deras hund). Vi åkte hemifrån kl. halv fem på morgonen och kom hem klockan tio på kvällen så det blev verkligen en heldagsutflykt. Men vad vackert det var på Bornholm. De tog med oss på en promenad längs kusten och oj så fint! Hade sån tur med vädret med, inte ett moln på himlen. Lägger upp några bilder så ni kan förstå hur vackert där var =)






Ha det bra!

RSS 2.0