SHAM-draget

Hej!

Nu sitter jag i bilen på väg till SM i Gafsele. Tänkte berätta lite om förra helgens tävling SHAM-draget.
Var tävling lördag och söndag. Jag startad i 6-spann med endast fem av de hundar jag hade tänkt då den ena var skadad. Jag tog med min Likko istället som jag tävlade med förra året.  Allt gick underbart bra vi hade hög hastighet och hundarna hängde med bra. Jag trodde vi skulle  kunna placera oss bra tills två kilometer innan mål då det hände något med Likko. Han började halta kraftigt och jag var rädd att det var något allvarligt i och med att han är rätt gammal. Så jag stannade och tog upp honom. Sen körde vi så gott vi kunde in i mål. jag tror att Likko sträckte sig, det gick fortare än han har gått på träningen så det kanske blev lite för mycket för honom. Bara några timmar efter haltade han inte längre vilket var mycket skönt, men såklart körde jag inte med honom på söndagen.

Söndagen startade jag med 5 hundar vilket börjar bli en vana. Min ena ledarhund började som hon kan göra ibland att inte vilja gå framåt i starten men vi lyckades få igång henne. Alla hundarna gjorde så gott det kunde och min unghund i led var hur duktigt som helst och tog kommando, men till slutet blev hon riktigt trött och hade svårt att fokusera framåt. Vi kom i alla fall i mål och utan något stopp. Fick även hjälp av min lillasyster som kom ut från enmilarundan precis framför mig vilket gjorde att mina hundar fick bra fart igen. Så tack Moa!!

Allt som allt är jag ändå nöjd över vad hundarna presterat i helgen då det inte var så längsedan de var dåliga. Nu är de otroligt pigga och utvildade så jag hoppas det ska gå bra på SM och att jag ska få tävla med 6 hundar alla tre dagarna för en gångs skull....=)



Ses i Gafsele!

Träning

Hej!

Både min och hundarnas träning går bra. Hundarna har gått bra och i veckan körde vi träningsrundan på rekordtid. De var såå taggade.
Helgen har bjudit på solsken och kallgrader precis som det ska vara! =) Har inte så mycket mer spännande att berätta så lägger ut lite bilder istället som jag tagit i helgen!

Nanos och Ravdo vilar i solen efter träningen

Träningstur i solsken

Min fina Ella och Rassi

Fina Emil fick sig en promenad i solen

SOLEN =)

Jag och Emil

Ha det bra


RSS 2.0