Gott Nytt År!!

 

GOTT NYTT ÅR ALLA!!


Nu har jag varit ute och tänat och matat hundarna. Träningen både idag och igår gick mycket bra och vi fick äntligen träna lite fart då de bara kommit lite mer snö, så det var inte så tungt. Idag körde jag även ifatt Moas spann som mamma körde =) De jobbade på bra idag med andra ord. Nu blir det snart in i duschen och fixa sig inför nyårsfirande!

 

Ha det bra!


God fortsättning på julen!

Hej!

God fortsättning på julen!

Igår på självaste julafton fick hundarna ledigt, men idag har vi varit ute och kört. Körde 15 km och det gick mycket bra. Hundarna höll ett bra tempo och orkade utan problem sträckan. Imorgon ska jag dock testa att sätt Ella i led som egentligen är min reserv och se om det går bättre. Har nämligen en ledarhund som inte vill gå framåt i starten men är duktigt hela rundan när hon väl kommit igång, men man förlorar väldigt mycket i starten och ska därför se om det går bättre med Ella.
Lägger in lite bilder som jag tagit idag...

Njalla

 

Rassi och Ella

Gick även en promenad med de små, fångade smilla i farten =)

Ha det bra!

God Jul & Gott Nytt År!

Jag med hundar önskar er alla en riktigt

God Jul & Gott Nytt År!

 

Ella säger God Jul medan Njalla är lite skeptisk...


Rassi hoppar in julen =)

Emil och alla andra hälsar också God Jul.





Ha en bra jul!

Snö, snö, snö

Hej!

Nu har den vita varan kommit i ordentliga mängder. Nu är spåren tunga men man slipper hoppa runt med släden på guppen. Ska köra upp spåren mer imon, då vi bara pulsade fram med hundarna idag. Träningen har gått bra och vi har börjat ge hundarna kött med vilket verkligen uppskattas.
I onsdags på träningsturen fick jag uppleva det vackraste jag varit med om i naturen. Himmlen hade alla möjliga olika färger. Såklart hade jag inte kameran med mig, men hade mobilen så försökte fånga det på bild, men blir ju aldrig lika bra på bild som i verkligheten men ni ska få se några bilder på det...







Ha det bra!

Mera träning...

Hej!

Dagarna flyter på innan man lägger upp ett inlägg här igen men nu händer det iaf. Veckan har bestått av en del plugg, träning av hundarna i onsdags och idag. Har varit i Norge två gånger och gjort lite intervjuer till mitt examensarbete.

Men åter till hundarnas träning. Dagens träning gick bra, de fick träna sina muskler rejält idag då jag körde två fyrspann med en del säckar hundmat i släden ca 45 kg plus jag då. Träffade även idag på två älgar. De sprang en bit bort och sen stannade de snällt och tittade på oss. Min ena yngre ledarhund blev galen och ville efter dem men som tur är har jag en rutinerad i led med som viste vad som gällde så vi åkte ifrån våran publik. Idag vattnade jag även hundarna innan jag körde för att stoppa snösnappningen och det fungerade ganska bra. Har dock vissa tjejer som inte är så lätta att få i vätska, väldigt kräsna av sig!

Onsdagens träning gick snabbt som bara den! Körde mitt tilltänkta tävlingspann 6 hundar. Och det gick som bara den! Körde till och med ikapp Moas spann som pappa körde trots att jag startade en bra stund efter. Då känner man sig nöjd med hundarna!

Snöade lite idag men slutade som vanligt alldeles för tidigt! Hoppas på mer snö så man någon gång slipper alla dessa hopp och stenar. Slädarna tar en hel del stryck!
Imon blir det träning av hundarna igen men då blir det nog ett 6-spann!

Ha det bra!

Träning

Hej!

Idag har vi varit ute och tränat igen. Körde nu 6 spann och det gick bra. Alla hundarna var jätteduktiga och jag tror nu jag har mitt alternativa tävlingspann. Ute på spåret fick vi sällskap av två älg kalvar. Det var trevligt tyckte hundarna som ökade ordentligt men försökte inte springa efter dem trots att de sprungit precis över vårt spår bara några meter framför oss.

Mina sex super duper duktiga hundar!! =)

Idag var det så att jag knappt kunde se så mycket is det blev på fransarna...

Kallt men fint!

Ha det bra!


Snö....?

Hejsan!

Ja nu har jag tagit mig upp till drevdagen till mina föräldrar i tron om att jag skulle upp till snön och köra släde. Visade sig att det var en riktigt flopp. Är mer snö hemma än här och visst, det går att köra släde, dock på lite stockar och stubbar och så... Hoppas verkligen snön kan komma hit upp snart!

Men det är i alla fall underbart att vara i fjällvärlden. Att se solnedgången bakom fjällen, det är livskvalitet det! Har hunnit köra med hundarna nu två gånger med släde och det är som  vanligt hur duktiga som helst. =) vet inte längre vilka jag ska tävla med i vinter då jag har 8 st som är hur duktiga som helst och jag bara ska köra med 6st.


Här kan man se fjällen! =)

Är minus 20 grader varje dag så det gäller att ha på sig rätt kläder!


Här var solen på väg att gå ner bakom fjällen. Syns inte jättebra men det är vackert i alla fall!

Här är mitt ena spann bestående av Annie och dotter Rassi, Njalla och Nanos.



Ha det bra!

RSS 2.0