Välkommen Manni!

Hej!

Nu är Manni äntligen i sitt nya hem! Det är nämligen så att för några veckor sedan skickade en kompis från danmark som köpt hundar av oss ett mail där han sa att de skulle sälja sitt hus och flytta till lägenhet. De tyckte inte det var rätt mot hundarna att bo i lägenhet så de undrade om vi var intresserade av någon. Han hade två kvar som de köpt av oss. Då det är vår egen uppfödning och vi vet vad det är för hundar så bestämmde jag mig för att ta hand om en, Manni som hon heter. Jag och pappa var nere i Ystad och hämtade henne igår och nu ligger hon och sover i en hundgård med fyra andra hundar. Det var inga problem att få in henne i vår flock. Hon tillhör ju redan flocken på sätt och vis då vi fött upp henne och både syskon och föräldrar finns här. Hon kommer troligen gå i mitt tävlingsspann och förhoppningsvis i led.

Hon är så go Manni. Har inte sagt ett ljud och bara accepterar allt som händer. Finner sig bra i sin situation och njuter av de andra hundarnas närvaro. Tror hon kommer trivas bra här!

Vi passade även på att köra in till vår sponsor LIMEX och fick lite material. Är väldigt tacksam för deras sonsring!!!!


Jag och Manni igår nyss hemkommen till sitt nya hem.


Manni i hundgården hos sina nya kompisar... =)

Ha de bra!

Glad midsommar!

Hej!

Jag om mina hundar vill bara önska er alla en riktigt glad midsommar!!!!!


Jag och två av mina hundar på barkarks SM -09.
Det var lite lerigt kan man säga, men kul var det!








Ha det bra!

Historien om hur Emil blev min...

Hej!

Tänkte berätta lite om hur det gick till när jag fick Emil. Vi har som sagt tre dansk/svenska gårdshundar. 2008 fick vår äldsta gårdshund tre små valpar. Det blev en Ebba, en Elsa och lilla Emil. Allt gick bra och vi fick köpare på alla då vi inte skulle behålla någon denna gången. Emil skulle flytta till Norge, men så hände det som inte får hända. Emil bryter benet... Han får en skena på benet som ska hålla det still så det får läka ihop i fred. När detta var klart konstaterade veterinären att det läkt ihop fel. Så de bestämmde sig för att bryta upp det igen och sen sätta "spik" igenom benet. Detta fick han gå med i någon månad och sen fick han äntligen ta av det. Under tiden som detta höll på så ändrade sig köparen och ville inte längre ha Emil. Min familj bestämmde då att han få stanna hos oss. När han var fyra månder så blev han min! Jag sa att jag kunde vara hans fodervärd till mamma och pappa och det gick de med på. Men nu är jag mer än så!

Hans ben blev ganska bra efter alla opreationer, men så ville de göra ytterligare en operation för att dra en muskel på ett annat vis så att det förebyggde att knät inte skulle gå ur led vilket de trodde kunde hända annars. Så han fick in på operation och de öppnade hela hans knä, men även detta läkte och sen blev det inga mer operationer vilket var mycket skönt både för Emil och mig, mest för honom då han inte gillar att gå till veterinären längre, kanske inte så konstigt under förutsättningarna!

När allt var klart gick Emil på alla benen det brutna benet pekar lite snett men det var ingen fara. Men nu har han blivit dåligare på att gå på sitt ben. Han äter medecin varje dag och då går det bättre. Annars är han pigg som en lärka och sover i mattes säng under täcket som alla andra gårdshundar. 

Detta var historien om Emil. Han har fått vara med om en hel del och jag kan ofta tänka att om han bara var bra på alla benen, men samtidigt hade han inte varit min hund då! Emil förgyller min vardag och är alltid lika glad när matte kommer hem och ledsen när hon går. Han finns alltid vid min sida och hänger med på det mesta!

Min söta lilla Emil

Ha det bra!


Sommar!

Hej i sommarvärmen!

Medans alla människor jublar över att sommaren kommit ligger hundarna utslagna och rör sig minimalt. På kvällen blir det däremot mer fart, då vaknar de till liv och det leks i varje hundgård. Det är inte alltid lätt att vara hund. Tänk vilken makt vi har över dem, det gäller att man vill sin hund det bästa och ser till att de har de bra för det är inget de kan ändra på. De kan inte byta familj om de inte trivs eller behandlas rätt. Tål att tänkas på!

Nog om det. Ska ut och ge hundarna lite mat och kärlek och massa vatten!!! Det går åt i värmen kan jag lova. Kanske att vi kör en tur med dem senare ikväll eller natt om temperaturen tillåter. 

Emil förra sommaren!


Ha det bra!


Träning

Hej!

Har precis kommit in efter att ha varit ute och kört med hundarna. Varför man gör det mitt i natten kan man ju undra, men det beror på temperaturen. När det är sådana här varma dagar får man vänta långt in på kvällen innan temperaturen tillåter en att köra. Det var iaf jätteskönt ute och hundarna var taggade som bara den. Efter att bara ha legat stilla en hel dag så kommer energin fram.

Alla hundarna skötte sig bra. De var pigga och allerta och ville bara ut och sträcka på benen. Det är en så härlig känsla när man ser att hundarna får göra det dem älskar nämligen SPRINGA!

Om någon vecka kommer jag att hämta en ny hund som ska få ett nytt hem hos mig. Jag kommer berätta mer om det när jag hämtat henne. Nu ska jag inta sängen. Skriver mer en annan dag.


Bilden är från i vintras då jag tävlade på Scandinavian Open Championship för svensla landslaget =)



Ha det bra!

Sommarvärme

Hej!

Idag har man inte orkat gör mycket. Hundarna ligger och dåsar i solen och tycker det är lite för varmt! Dagen har ägnnats åt att göra solskydd till hundarna. Se till att alla har nytt och fint vatten. Har varit en sväng på jobbet och tillbaka. Nu väntar jag in mamma så vi kan ut och gå en promenad senare i kväll med de små hundarna.

Bjuder på en bild på två av mina hundar Ella och Emil.


Ha de bra!

Hundgårdsplanering

Hej!

Jag och min pojkvänn ska flytta till en stuga med 8 hundar i sommar. Så idag har jag och en kompis varit och planerat mina hundgårdar som ska byggas där. Det är lite fixande och trixande som behövs för att få till det. Men jag tror vi hittade en bra lösning. Sen är det bara till att börja bygga. Först ska grunden dit och sen hundgårdssektionerna. Det kommer bli kanon bra. Hundarna kommer ha utsikt utöver en å.

Vad som hänt annars idag är inte så mycket. Hundarna har haft vilodag. Jag har gått en promenad med våra små hundar och sen mest tagit det lugnt. Nu är det snart dax för sängen.

Våra små hundar i vintras

De små i vintras

Min söta lilla Emil
Min söta, fina Emil


Ha det bra!

Träning

Hej!

Nu på morgonen var jag och min syster ute och körde med hundarna. Då det stormar och regnar är det inte så varmt vilket är mycket bra för hundarna. Det är den enda gången man önskar sig kallt väder på sommaren. Hundarna blir lätt överhettade om man kör i för varma temperaturer.
Körningen gick i alla fall bra och de tyckte det var skönt att få komma ut och röra på sig.

För er som inte vet så mycket om draghundar kan jag berätta att det är ett intresse som fyller hela min fritid. Det är det bästa att kunnna ställa sig på vagnen/släden och köra iväg med hundarna. De är lika uppspelta varje gång de får komma ut. De tröttnar aldrig på att springa! Då man har en dålig dag är det bara att gå ut i hundgården och de fyller genast ens hjärta med glädje. Hunden är människans bästa vän!

Jag och tre av mina hundar uppe på Städjans topp!


Ha det bra!

RSS 2.0